Om os


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er GTC-Logo-til-fb.jpg

Du er også velkommen : )

Grænseegnens Touring Club er en køreklub for motorcyklister, der sætter egen og andres sikkerhed højt.

Vi er til fornøjelseskørsel i al slags vejr (næsten) og til gode kaffepauser undervejs.

Det skal også bemærkes, at vi også ind i mellem kommer på veje uden asfalt. .

Her er plads til alle slags maskiner, alle aldre og begge køn – så kom glad! Her er både fornøjelses-MC’ister, nogle der er gode til alt det med teknikken – som ved en masse og selv skruer – og så dem, der helst bare vil sætte nøglen i, trykke på startknappen og køre af sted.

Sådan begyndte det i 2000

Grænseegnens Touring Club så dagens lys i 2000.

Vi var nogle »gamle« mænd, der havde fået os en motorcykel og snakkede om, at det kunne være sjovt, at køre nogle fælles ture. Lang tid gik, og der skete ikke noget, indtil vi blev enige om, at sætte hinanden stævne en mandag kl. 19.00 ved Grænsehallerne i Kruså.

Vi skrev et ganske kort brev, hvori vi bekendtgjorde vores idé og inviterede så dem, vi vidste havde en motorcykel og bad dem igen sige det videre. Meget spændte mødte vi i god tid op på den omtalte mandag aften og med stor spænding ventede vi på, hvor mange, der ville komme.

Der kom rigtig mange – de fleste heldigvis på motorcykel og enkelte i personbiler for lige at høre, hvad vi havde gang i.

Siden har vi kørt hver mandag i sommerhalvåret.

Det er alle GTCs medlemmer der byder ind med ture til turkalenderen. Så udbuddet er stort og varieret.

Nu har vi 2 startsteder. (2022) P-pladsen ved BilTema, Kometvej 6, 6230 Rødekro og ved OK-tanken Lejrvej 12, Frøslev Padborg. Bestemmer turlederen undtagelsesvis andet startsted, vil der bliver gjort opmærksomt på dette.

Uformelt – og dog!

TURKALENDEREN gælder for hele sæsonen. Spontant opståede nye ture, ændringer etc. annonceres her på siden eller på Facebook i vores lukkede gruppe, i det omfang det er muligt. 

Vor klub i dag er stadig kendetegnet ved ikke at have hverken vedtægter eller bestyrelse, men dog et Turudvalg – og det har af praktiske årsager valgt at “konstituere” sig med kasserer og web-master.

Medlemmer og potentielle medlemmer kan ved spørgsmål kontakte ethvert medlem af turudvalget.

Der er ikke mødepligt til køredagene, men man kommer de dage, hvor tiden tillader det – hovedsagen er, at man kommer og er godt selskab for sig selv og andre.

Åben for alle

Alle er velkomne til at køre med – når bare de respekter vores køreregler, tænker på egen og andres sikkerhed og har lyst til godt selskab.

Mandagsturene er typisk på 75-125 kilometer med en passende pause undervejs, hvor vi nyder en hyggelig snak over en kop medbragt kaffe eller nyder en is/hotdog på stoppestedet.

Vi mødes mandage fra april til september, og nogle lørdage/søndage.

I april og september er mødetiden kl. 18.15 og kører kl. 18.30

Maj til august er mødetiden kl. 18.45 og kører kl. 19

Vi kører i al slags vejr – næsten: I tilfælde af kraftig regn eller torden bliver turen aflyst. Hold øje med Facebook

Er du til længere ture i weekenden evt. med overnatning, så klik ind på vor turkalender og se om der er noget, der kan friste.

Vi ses derude

Grænseegnens Touring Club

– en god blanding af dækslid og kaffeduft

Vi har bevidst fravalgt klubhus, vedtægter, generalforsamlinger og store arrangementer og fokuserer på: Frivillighed, hjælpsomhed og mest mulig fornøjelse for flest mulige. Vi har kun ét formål: Sikker og fornøjelig kørsel i godt selskab.

Grænseegnens Touring Club

 • Turudvalgs medlemmer
  • Kasserer: Bente Haugaard
  • Web-ansvarlig: Lotte Simonsen
  • Jon Poulsen
  • Henrik Haustein
  • Svend Callesen
  • Frank Simonsen